1918 - 1919

Tweede plaats in de
Tweede Klasse Oost B

Informatie

Met de wapenstilstand op 11 november 1918 was er een einde gekomen aan de Eerste Wereldoorlog en werd de mobilisatie binnen P.E.C. een aflopende zaak. Oud-lid Korver vertelde in 1983 het volgende over zijn ervaringen dit seizoen: “In verband met mijn functie als ambtenaar bij de toenmalige Holl. Spoor, dienstdoend op de stations was ik niet onder de wapens geweest. Op de 11e november 1918 deed ik dienst op het station te Velsen, een van de vele standplaatsen sedert mijn indiensttreding einde 1912. Zwolle was mijn trekpleister gebleven omdat mijn ouders er woonden. Hierdoor is de gang en “hang” naar P.E.C. verklaard. Ik had het op een enkele uitzondering na steeds weten te plooien dat ik “erbij” was of dat nu in Zwolle of “uit” was. Toen ik in Velsen was had ik al een reeks van standplaatsen achtergelaten n.l. Oldenzaal, Vorden, Doetinchem, Leerdam en Delft. Van Velsen uit kon ik mijn bestemming Zwolle niet anders bereiken dan de afstand Velsen – Amsterdam c.s. per fiets af te leggen.  Daar mijn vrije zondag duurde van zaterdagavond tot maandagmorgen en er in de tussentijd sprake was van een beperkte treinenloop moest het wel van komen, dat mijn voetballoopbaan bij mijn club ook een aflopende zaak werd. En toen het dan ook geviel dat mijn ouders naar het westen verhuisden was het dan zo ver. De competitie 1918 – 1919 heb ik nog tot eind december 1918 meegemaakt. Node heb ik afscheid moeten nemen maar de herinneringen aan mijn P.E.C. jaren zijn mijn onverbreekbare eigendom gebleven.”

Statistieken

Krantenverslagen

Let op, enkel via PC of laptop te bezichtigen! Op volgorde van pagina’s van het PDF-document:

 1. Speelronde 1 – A.G.O.V.V. thuis: verslag
 2. Speelronde 2 – A.V.C. Heracles thuis: verslag
 3. Speelronde 3 – vv Daventria uit: verslag
 4. Speelronde 4 – vv Doetinchem uit: verslag
 5. Speelronde 5 – Enschedese Boys thuis: uitslag
 6. Speelronde 6 – H.V.V. Hengelo uit: verslag
 7. Speelronde 7 – vv Rigtersbleek uit: uitslag
 8. Speelronde 8 – A.V.C. Heracles uit: verslag
 9. Speelronde 9 – vv Daventria thuis: verslag
 10. Speelronde 10 – Enschedese Boys uit: verslag
 11. Speelronde 11 – vv Rigtersbleek thuis: verslag
 12. Speelronde 12 – A.G.O.V.V. uit: verslag
 13. Speelronde 13 – H.V.V. Hengelo thuis: verslag
 14. Speelronde 14 – vv Doetinchem thuis: verslag
 15. Gebruikelijke opstelling P.E.C.