Tegen de internationals
van Joegoslavië

5 mei 1971

PEC maakt indruk

Begin mei 1971 verbleef het Joegoslavische elftal in het KNVB-sportcentrum. De Joegoslaven bereidden zich in Nederland voor op het EK voorronde duel tegen Oost-Duitsland. Als laatste testmeting werd er in Zwolle voor het oog van 6500 toeschouwers geoefend tegen de plaatselijke trots, dat op dat moment de koploper was in de Tweede Divisie.

Ondanks dat bondscoach Boškov zijn elftal op volle sterkte liet aantreden, viel het eerste doelpunt pas vlak voor rust. De Joegoslavische verdediger Mladen Ramljakde wist de stand op 0-1 te brengen. Meteen na de rust begon PEC sterk en maakte Fons Stoffels al gauw de gelijkmaker. De Zwolse formatie wist daarna goed tegenstand te bieden, maar de bezoekers kwamen in de 60e minuut toch weer op voorsprong. Dit keer was het Zoran Filipović die het doelpunt maakte. Een kwartier voor tijd trok de Uruguayaan Pepe Fernandez op schitterende wijze de stand weer gelijk. Na dit weergaloze doelpunt werd er niet meer gescoord en zo hield PEC knap stand. Dit tegen het team dat onlangs het Nederlands Elftal uitschakelde voor het Europees Kampioenschap.

De Joegoslavische bondscoach Vujadin Boškov sprak na de wedstrijd vol lof over het spel van PEC en roemde nadrukkelijk het spel van de spelers Liotart en Fernandez. “Toch had ik op een dergelijke tegenstand van de Zwolse ploeg niet gerekend. Een doelpunt als die van Fernandez zie je maar zelden. Alleen daarom verdiende PEC Zwolle al een gelijkspel, hoewel ik natuurlijk graag had gewonnen. Maar ik weet dat het clubvoetbal in Nederland sterk is en beslist niet alleen in de top”.

Helaas zijn er geen beelden bekend van deze wedstrijd. Mocht u deze wel hebben, neem dan gerust contact op. Alvast bedankt!